Oost-Canada mei 2015

IMG_1993Het begon met een aanbieding van Air Transat begin januari, de verleiding was te groot om de tickets niet te kopen. Het eerste plan was om alleen met E. te gaan. Gjr en N. waren het hier helemaal niet mee eens, dus voordat ik het wist had ik niet 2 tickets  maar 4 tickets gekocht. We gingen 8 dagen naar Toronto in de meivakantie!!!

G. kon helaas niet mee vanwege zijn werk.

De familie in Toronto was helemaal excited dat we kwamen. A. had het superplan om met elkaar een cottage te huren aan het water in Sandbanks Provinvial Park. Tof, quality time met de Jjr en zijn gezin.

Na het eerste enthousiaste gevoel, kwamen ook de ‘second thoughts’. Oh jee, G. gaat niet mee, dat betekent dat ik in mijn eentje de chauffeur ben. Toronto is best een wereldstad,  druk verkeer, ontelbare rijbanen naast elkaar…

Aan de andere kant, de weg kende ik daar al een beetje dus het zou vast goed komen. Voor het gemak zocht ik een hotel vlakbij oom J..  Oom J. zou me van de airport ophalen, dan kon ik met mijn huurauto makkelijk achter hem aanrijden.

#####

G. zette ons op Schiphol af, we checkten in,  de vlucht verliep voorspoedig. Bij de douane op Toronto airport stond een hele lange rij. Als we eindelijk aan de beurt zijn blijkt dat ik niet zomaar met de E. en N. de grens over mag. Ik had een brief met toestemming van G. mee moeten hebben. Voor Gjr. geld dit niet. Hij is al 16.

Oeps! Gelukkig treffen we en aardige officer. Hij vraagt waar we naar toe gaan, ik vertel hem dat we naar familie gaan, welk hotel we hebben en waar oom J. woont. De kinderen kunnen gelukkig Engels. Hij stelt ze zelf een aantal vragen, of ik hun mama ben, of hun papa weet dat ik ze meeneem etc.  E. en N geven vlot antwoord. We mogen het land in, met een waarschuwing voor een volgende keer!

Als we de bagage opgehaald hebben, lopen we snel naar de hal in de airport. Oom J. staat ons al op te wachten met tante L. Wat een feest om elkaar weer te zien!!

We halen snel de auto op, oom J. verteld waar hij staat met zijn auto, dat is makkelijk te vinden en we rijden vlot achter mekaar naar hun huis.  Buiten in de tuin vinden we een heerlijk plekje om bij te komen. E. en N. klimmen in de bomen op zoek naar eekhoorns. De tafel staat zoals verwacht vol met eten en fruit. Maar na zo’n lange vlucht hebben we niet zo’n honger. Uit beleefdheid eten we toch nog wat, nee zeggen is namelijk erg lastig tegen oom J.

Op tijd gaan we naar het hotel.

Deze week gaan we vier dagen met J.jr, A en M. naar de Sunset Surf Cottage vlakbij Sandbanks Provincial Park.

Onderweg maken we een stop bij Sandbank Winery, waar we heerlijke wijn proeven en meenemen voor de komende dagen.

IMG_1890

We maken nog een stop in Picton, waar bij Tim Hortons N. zijn eerste BLT-sandwhich opsmult.

Wat een gaaf huis. Aan het water met een mooi terras en voldoende ruimte voor iedereen.

De dagen vliegen voorbij. Veel potjes Uno gespeeld, lange wandelingen. Het is een mooi  gebied met diverse stranden. Kiezel en steen-stranden, maar ook hoge zandduinen van wel 25 meter , waar je heerlijk van af kunt rollen.

Spelen met de honden Baxter en Elly, vissen op de steiger etc etc.

IMG_1915

IMG_1949IMG_1944

We kwamen ook nog wildlife tegen, behalve hertjes veel slangen en schildpadden.

Op de terugweg naar Toronto hebben we een leuke stop gemaakt bij een applepie -factory.

De dagen waren goed gevuld. Met oom J. hebben we op de driving range van zijn golfclub wat ballen afgeslagen, een familie lunch in The Dragon Pearl, familie-etentje bij oom J. in de tuin. Behalve J.jr en fam kwam ook A.jr langs. Leuk!

Samen met Oom J en tante L. nog broodjes gegeten bij de Tim Hortons, en de Sunset zien zakken in Lake Ontario bij de Scarborough Bluffs.

IMG_1991

Voordat we naar huis zouden gaan, heb ik de laatste dagen met de kids nog een bezoekje aan het Toronto Science Centre gebracht. Ook zijn we bij de de Fairview Mall en Scarborough Mall geweest om nog wat te shoppen.

En toen was het tijd voor het afscheid, weer op naar huis….

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s